De voordelen van eikenhout

Wanneer je iemand vraagt om een houtsoort te benoemen, is de kans groot dat eikenhout in hen opkomt. Of het nu om een eikenhouten vloer, meubels of deur gaat. Maar waarom is eikenhout eigenlijk zo befaamd? Eikenhout heeft verschillende voordelen die het onderscheiden van andere materialen.

Bovendien is eikenhout verkrijgbaar in diverse typen vloeren. Van een klassiek tapis parketvloer, onverslijtbare 9mm dik bourgogne, tot modern tweelaags parket of als eigenzinnige en oersterke kopshouten vloer.

  • Natuurlijke schoonheid: De unieke patronen en kleurnuances van eikenhout geven je vloer een warme en authentieke uitstraling.
  • Sterk en duurzaam: Eikenhout is een harde houtsoort die goed bestand is tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor een plankenvloer die jarenlang meegaat, wel 80 jaar.
  • Veelzijdigheid: Met een breed scala aan afwerkingen kun je eikenhout aanpassen aan je persoonlijke stijl en interieur.
  • Waardevermeerdering van je woning: Een eikenhouten vloer kan de waarde van je woning verhogen, omdat het gezien wordt als een luxe en duurzame optie.

Voor ieder de perfecte eikenhouten vloer

Kleuren, legwijze en afwerkingen

De ene eikenhouten vloer is de andere niet! Eikenhout is te krijgen in lichte vloeren, tot bijna zwart. Daarnaast heeft u ruime keuze in legwijzen, van planken tot een Versailles vloer, wij leggen het allemaal. Een eikenhouten vloer kan worden voorzien van diverse afwerkingen, zoals oliën, lakken of waxen. Deze afwerkingen beschermen het hout niet alleen, maar benadrukken ook de natuurlijke schoonheid op hun eigen manier. Lak heeft een glanzend uiterlijk, waar wax matter is. Ook kan de afwerking de kleur nog iets donkerder laten lijken.

Het mooie aan hout is dat het door de jaren heen steeds meer karakter krijgt. Dit kwaliteitsproduct wordt met elke “beschadiging” mooier. Heeft u geen zin om daarop te wachten? Dan kan de vloer verouderd worden door het hout te roken en/of borstelen.

Parket versus PVC

Hout blijft een tijdloze klassieker! Maar vereist wel enig onderhoud en is bovendien kostbaar. PVC kan daarom voor sommigen een mooi alternatief zijn. Hoge kwaliteit PVC is van zo’n hoogwaardige print en textuur voorzien dat het op het eerste gezicht net parket lijkt. Bovendien vereist het geen onderhoud en gaat het lang mee. Het enige nadeel is natuurlijk dat PVC niet na een tijd opnieuw opgefrist kan worden wat bij eikenhout wel het geval is.

Vind uw vloer in onze showroom

We begrijpen dat het kiezen van de juiste vloer een belangrijke overweging is. Het gaat tenslotte om een beslissing die de sfeer en uitstraling van je thuis voor lange tijd zal bepalen.

Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom. Hier kunt u op uw gemak alle mogelijkheden bekijken en voelen. Onze experts staan klaar om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden. Maak een vrijblijvende afspraak en ervaar zelf de kwaliteit en schoonheid van onze eikenhouten vloeren.