De veelzijdigheid van PVC vloeren

De duurzaamheid van PVC vloeren maakt ze bijzonder geschikt voor ruimtes die veel worden gebruikt. PVC is namelijk goed bestand tegen slijtage en eenvoudig te onderhouden, waardoor een pvc vloer ideaal is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Bovendien zijn ze waterbestendig, wat ze een uitstekende keuze maakt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. PVC vloeren staan ook bekend om hun warmte-isolerende eigenschappen en zijn daardoor goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast bieden ze ook nog eens enige geluidsdemping.

PVC is daarmee een perfect materiaal voor de visgraat vloer van jouw dromen!

Trends in PVC visgraat vloeren

Als de keuze voor een pvc visgraat vloer gemaakt is, houden de mogelijkheden bij lange na niet op! De visgraatvloer is al jaren een geliefde keuze, maar de PVC variant brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Bovendien blijven de mogelijkheden zich uitbreiden.

Tegenwoordig zijn er veel variaties in kleur verkrijgbaar die uiteenlopen van lichte, Scandinavische tinten tot diepe, donkere kleuren tot zwart aan toe die een statement maken in elke kamer. De houtnerftextuur brengt bovendien nog een extra dimensie met zich mee: die kan heel fijn en egaal zijn, of voorzien van allerlei gevlamde patronen en knoesten. De texturen zijn verfijnd om de natuurlijke uitstraling van hout zo dicht mogelijk te benaderen, waardoor pvc visgraat vloeren van nu op het oog nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

Van oudsher is de visgraat al een chique vloer: enkel weggelegd voor herenhuizen doordat ze moeilijker te leggen zijn. Dat is gelukkig al lang niet meer zo. Een visgraat patroon wordt gecreëerd door planken niet in de lengte tegen elkaar aan te leggen, maar onder een hoek. Hierin kun je best veel variëren! Met de punt in de lengte van de ruimte, of met punt haaks op de ruimte. Dat laatste noemen we dan een elleboogpatroon. Met steeds twee planken naast elkaar voor een dubbele visgraat. Een hele recente trend is om voor een extra brede plank te kiezen, dat heet dan een walvisgraat (want een walvis is een grote vis, snap je?).

Kies de Perfecte pvc visgraat vloer voor Jouw Ruimte

Het kiezen van de juiste vloer is een belangrijke stap in het creëren van jouw ideale woonruimte. Denk aan de volgende punten:

  • Stijl: Welke kleur en textuur passen bij jouw interieur en bij jouw smaak?
  • Functie: In welke ruimte komt de vloer te liggen en wat zijn de functionele eisen?
  • Budget: Wat is je budget en welke opties bieden de beste waarde voor jouw geld?

Wat PVC bovendien ook erg aantrekkelijk maakt, is dat de keuze voor de “houtsoort” van je pvc visgraat vloer heeft geen groot effect op de prijs. Waar de prijs van een echt houten vloer gebonden is aan hoe zeldzaam of moeilijk te verwerken de houtsoort is, liggen de prijzen van PVC soorten niet zo ver uit elkaar.

De prijs van PVC vloeren wordt bepaald door de kwaliteit van de plank: hoe duurzaam is deze en hoeveel detail zit in de structuur. Ook de tijd die het patroon inneemt om te leggen heeft invloed op de prijs.

Jouw Partner in PVC visgraat vloeren

Bij het overwegen van een nieuwe vloer, is het essentieel om een partner te hebben die begrijpt wat je zoekt. Wij bieden niet alleen een breed assortiment aan PVC visgraat vloeren, maar ook de expertise om je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw thuis. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring in houten vloer en pvc zodat we jouw gloednieuwe pvc vloer naar de hoogste tevredenheid kunnen leggen.

Geïnteresseerd? Maak dan een vrijblijvende afspraak om in onze showroom de mogelijkheden voor jouw nieuwe pvc visgraat vloer te bekijken en bespreken!