De kenmerken van een houten vloer

Een vloer van hout is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zoals bijvoorbeeld onverslijtbare massief houten planken of diverse soorten parket. Een houten vloer is van nature erg duurzaam, milieuvriendelijk en hernieuwbaar. Een houten vloer biedt de mogelijkheid tot een unieke uitstraling, omdat het een natuurproduct is, maar ook door de eindeloze mogelijkheden in legwijzen en vele houtsoorten en afwerkingen. Houten vloeren kunnen bovendien veelvuldig worden voorzien van een nieuwe afwerking om de uitstraling op te frissen.

Massief houten vloeren in een oogopslag:

  • Milieuvriendelijk
  • Keuze uit 40 houtsoorten
  • Plankenpatroon of patroon naar wens
  • Kan veelvuldig verjongd worden met onderhoud
  • Onderhevig aan enige werking

Houtsoorten echt houten vloer

Wanneer u kiest voor een houten vloer, zult u versteld staan van de mogelijkheden. We bieden wel 40 houtsoorten aan die allemaal hun eigen kenmerken en uitstraling hebben. Door uw wensen te bespreken kunnen we kiezen voor een houtsoort die past bij het gebruiksdoel en aansluit bij uw smaak en interieur. Eikenhout is de bekendste en meestgebruikte houtsoort, maar we laten u graat kennismaken met walnoot, teak, merbau, esdoorn en meer.

Legpatronen

Naast de houtsoort, heeft u ook veel mogelijkheden in legpatronen. Van een rechte planken vloer, tot mozaïek, kopshout, visgraat of hongaarse punt. Al dan niet met band en bies.

Uw perfecte houten vloer laten leggen

In onze showroom kunnen we u een indruk geven van alle mogelijkheden en al uw vragen beantwoorden. Zo komen we samen tot de perfecte houten vloer voor uw woning.

Heeft u een keuze gemaakt voor uw houten vloer? Dan gaan onze ervaren vloerspecialisten voor u aan het werk! Zij zorgen dat uw nieuwe houten vloer met alle zorgvuldigheid wordt gelegd en voorzien het van de juiste afwerking.