Wanneer reinigen, schuren of repareren?

In het onderhoud van houten en parketvloeren, maken we onderscheid in repareren, schuren en reinigen. Elke houten vloer zal door de jaren heen enige gebruikssporen krijgen, sterker nog, deze look is zo populair dat we zelfs vloeren afleveren die er uit zien alsof ze 100 jaar oud zijn!

Maar natuurlijk snappen we het als uw wens is om uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Een reparatie waarbij we planken volledig vervangen of planken opnieuw leggen is hierbij niet in alle gevallen nodig.

Hardnekkig vuil

Hardnekkig vuil kan in bijna alle gevallen verwijderd worden met reiniging, van stift tot vet.

Krassen en deuken

Krassen en kleine deuken kunnen weggepoetst worden door de vloer te schuren. Hierbij schuren we de bovenste lak, olie of was weg en één á twee millimeter hout. Daarna kan de vloer opnieuw voorzien worden van een beschermende lak, olie of was in dezelfde of een nieuwe kleur.

Vaak kosteloos gerepareerd

Heeft u te maken gehad met een lekkage, een radiator die heeft gelekt of een vaatwasser die is uitgelopen? Dit soort incidenten kunnen aanzienlijke schade aan uw houten vloer veroorzaken. Maar maakt u zich geen zorgen, want wij bieden de oplossing die u nodig heeft. Ons team komt graag bij u langs om de schade op te meten en een gedetailleerde reparatieofferte op te stellen.

Het beste van alles is dat deze service vaak onder de verzekering valt in bovenstaande voorbeelden. U kunt de factuur indienen bij uw verzekering en vaak vergoeden zij de reparatie meestal zonder enige problemen. Interessant detail: een zwevende vloer valt onder de inboedelverzekering, een genagelde vloer valt onder de opstalverzekering. Een tapijtvloer is overigens altijd inboedel, of het nu verlijmd is of niet.

Ook als het om schade gaat die niet onder de verzekering valt, staan wij natuurlijk voor u klaar om de reparatie uit te voeren, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Onzichtbare reparatie van uw houten vloer

Wat betreft het herstellen van oppervlakteschades in hout, zijn wij de experts. Wij streven ernaar om de reparatie zo perfect mogelijk uit te voeren, zodat de reparatie zo goed als onzichtbaar is. Of het nu gaat om een vervelende deuk of een hinderlijke kras in uw houten vloer, wij hebben de kennis en vaardigheden om deze problemen effectief aan te pakken. Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw vloer weer zijn oorspronkelijke schoonheid en glans terugkrijgt.

Hoe wij schade aan houten en parketvloeren repararen

Het reparatieproces begint met een grondige inspectie van de beschadiging(en) aan uw houten vloer. Onze ervaren vakmensen zullen de aard en omvang van de schade beoordelen. Dit stelt ons in staat om de meest geschikte reparatietechnieken en materialen te bepalen die nodig zijn om de vloer te herstellen.

Vervolgens zullen we de beschadigde delen van de vloer zorgvuldig verwijderen. Dit kan het wegsnijden of schuren van beschadigde houten planken omvatten. Als er diepere krassen of deuken zijn, zullen we deze met speciale technieken en vulmaterialen vullen om het oppervlak weer glad te maken. Wanneer er planken vervangen moeten worden, zullen onze specialisten er vakkundig voor zorgen dat deze naadloos aansluiten. Dit doen we door hout te gebruiken wat aansluit op uw vloer en bij het plaatsen de juiste technieken en aandacht voor detail toe te passen.

Na de reparatie zal de vloer geschuurd worden en opnieuw afgewerkt zodat er een gelijkmatig vlak oppervlak wordt gecreëerd met een egale uitstraling. Het resultaat van onze houten vloer reparaties is een vloer die er weer als nieuw uitziet, zonder zichtbare sporen van beschadiging.

Bij Hoekstra Vloeren streven we ernaar om elk reparatieproject met de hoogste zorg en precisie uit te voeren. We begrijpen dat uw vloer een waardevol onderdeel is van uw interieur en zorgen ervoor dat onze reparaties voldoen aan uw verwachtingen en eisen.