Sinds 2004 vloeren én meer

Aan het roer van Hoekstra interieur staan René en Franziska Hoekstra. Een stel met zeebenen: ze hebben beiden gewerkt op riviercruiseschepen, René als kapitein, Franziska als hotelmanager.

Hoekstra Vloeren is lichtelijk bij toeval opgericht, maar zeker niet zonder succes. René en Franziska zochten na het stichten van hun gezin, een leven aan vaste wal. René werd vertegenwoordiger voor een merk houten vloeren, wat even later failliet ging.

Daar sta je dan, zonder baan, maar wél met inmiddels een groot netwerk in interieurzaken, parketleggers en houten vloeren. We schrijven 2004 en Hoekstra Vloeren is geboren. Het bedrijf neemt gelijk vlucht.

Wat begon met de verkoop van houten vloeren, breidde zich uit naar parket en PVC. Door een groot netwerk breidde de afzetmarkt zich uit naar de scheepvaart en vervolgens groeiden de opdrachten met stoffering en meer.

In 2017 barstte het bedrijf uit zijn voegen in Bantega en nam het zijn intrek in het huidige pand in Lemmer. Met een grote werkplaats, opslag en showroom biedt deze locatie ruimte om grotere projecten aan te pakken.

Vandaag de dag zijn de activiteiten van het bedrijf op te delen in het leggen van vloeren, het verzorgen van totaalprojecten in de scheepvaart en van alles daar tussenin.

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Bij ons kunt u terecht voor betrouwbaar advies en professionele uitvoering!

Wat wij doen in beeld

Het grootste project wat wij hebben mogen realiseren, is de volledige refit van 3 riviercruiseschepen. Dit proces is prachtig in beeld vastgelegd en toont alle mogelijkheden die ons bedrijf kent.

Wereldwijd actief, Fryske roots

Wij willen iedereen een mooie, passende vloer bieden. Van woningeigenaar of eigenaar van een plezierjacht, tot rederijen en horeca. Dit is mogelijk omdat wij werken met een klein vast team, dat we kunnen opschalen naar meer dan 150 man.

In ons werk worden we aldoor gedreven door een gezonde dosis (Fryske) nuchterheid, flexibiliteit en creativiteit.

Oog voor de toekomst en de mens

Willen we in de toekomst kunnen genieten van de wereld zoals we dat nu doen, dan moeten we daar nu rekening mee houden. Daarom dragen wij ons steentje bij tijdens onze werkzaamheden.

Uiteraard scheiden wij ons afval, maar ook bij nieuwe materialen zorgen we dat we waar mogelijk gebruik maken van duurzaam geproduceerde, gerecyclede en/of recyclebare materialen.

Wanneer schepen aan een refit toe zijn, is het meubilair nog lang niet “af”.  We zorgen dat dit een nieuwe bestemming krijgt. Bijvoorbeeld voor een ander project met een kleiner budget, al dan niet na herstoffering, of doneren het aan goede doelen.

Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven om afgelegde kilometers te beperken. Zo komen onze nautische bedden “gewoon” uit Friesland en worden onze matrassen in Nederland geproduceerd. Bovendien beschikken wij voor werkzaamheden aan schepen over eigen ligplaatsen direct naast de deur in Lemmer.