De voordelen van PVC

PVC vloeren hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele houten vloeren. Een van de belangrijkste voordelen is de onderhoudsvriendelijkheid. PVC-vloeren zijn zeer krasvast en kunnen jarenlang meegaan zonder dat er onderhoud nodig is. Dit in tegenstelling tot houten vloeren die periodiek moeten worden geschuurd en opnieuw gelakt om hun uiterlijk te behouden.

Een ander voordeel van PVC is dat het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Bovendien zijn ze waterbestendig, geluiddempend en geschikt voor vloerverwaming.

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in eindeloos veel verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elk interieur. Ten slotte zijn PVC vloeren ook een kosteneffectieve optie in vergelijking met houten vloeren.

Een PVC vloer laten leggen

Als u een nieuwe PVC vloer wilt laten leggen, zal dit moeten worden uitgevoerd door een professional. Het leggen van een PVC-vloer is namelijk een vak apart. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd zodat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Omdat een PVC vloer wordt verlijmd, is het belangrijk dat, voor u de PVC vloer kunt laten leggen, de ondervloer geschikt is. Indien nodig zal de ondervloer worden geëgaliseerd om een ​​gelijkmatig oppervlak te creëren waarop de PVC-vloer kan worden gelegd.

Vervolgens zal de professional de PVC-vloer op maat snijden en de planken of tegels zorgvuldig plaatsen. PVC biedt hierbij de mogelijkheden van hout en nog veel meer! Planken, visgraat, tegellook, mozaïek, bijna alles is mogelijk.

Als de PVC-vloer eenmaal is gelegd, zal de professional de vloer afwerken door de randen af te werken en eventueel overgangsprofielen te plaatsen. Op deze manier wordt een naadloze overgang tussen de PVC-vloer en de rest van de kamer gecreëerd.

De mogelijkheden van PVC

Heeft u besloten dat u een moderne vloer wilt laten leggen met alle bijkomende voordelen? Dan gaat er een wereld voor u open!

Natuurlijk kunt u kiezen voor een houtlook PVC, deze zijn beschikbaar in alle mogelijke houtkleuren en kunt u natuurlijk laten leggen in de patronen zoals ook bij parket gebruikt worden, zoals planken en visgraat.

PVC is ook verkrijgbaar in tegellook of betonlook. Zeer populair in badkamers, maar natuurlijk ook geschikt voor elke andere ruimte in uw woning.

Met PVC is ook een wereld aan creatieve patronen en kleuren mogelijk. Zoals een hexagon, diamant of triangelpatroon waarin u verschillende hout- en steentinten kunt combineren.

Ontdek de mogelijkheden in onze showroom

In onze showroom kunnen u kennis laten maken met alle mogelijkheden voor PVC (en houten) vloeren. Samen met u komen we tot een perfect ontwerp voor uw woning.

Hoekstra Vloeren verzorgt professionele installatie van uw vloer. Wat voor vloer u ook kiest, met 20 jaar ervaring in hout en PVC staan wij garant voor een perfect eindresultaat en uw tevredenheid!

Als vloerenspecialist gaan wij geen uitdaging uit de weg.

Bekijk de mogelijkheden in parket, pvc en tapijt.