Soms is het grondig reinigen van uw houten of parket vloer voldoende

Als uw houten vloer er wat versleten of smoezelig uit ziet, is het lang niet altijd nodig om de complete vloer opnieuw te schuren. Dit is namelijk een ingrijpende onderhoudshandeling. In veel gevallen is het grondig reinigen van de vloer voldoende om uw houten of parketvloer er weer als nieuw uit te laten zien.

Door de jaren heen kan vuil en stof dat op uw vloer ligt, in de nerven en poriën van de afwerking van de vloer ophopen. Door regelmatig uw vloer te laten reinigen, wordt deze aangekoekte laag verwijderd. Bij Hoekstra Vloeren zijn wij gespecialiseerd in het machinaal reinigen van vloeren. Door gebruik te maken van moderne apparatuur kunnen wij uw vloer snel en grondig schoonmaken. Hierbij maken wij gebruik van de juiste reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor houten vloeren.

Wanneer u uw vloer moet laten reinigen, hangt er vanaf hoe intensief uw vloer gebruikt wordt. U kiest wanneer u vindt dat uw houten vloer wel een reinigingsbeurt kan gebruiken.

Reinigen of schuren?

Vraagt u zich af of u uw houten vloer moet laten schuren of reinigen? Beantwoord de onderstaande vragen en dan weet u het! Maar natuurlijk mag u het ons ook gewoon vragen.

Heeft u vlekken in uw vloer? Deze zijn meestal te verwijderen met het reinigen van de vloer. Zelfs hardnekkig vlekken.

Heeft u krassen in uw vloer? Oppervlakkige kleine krassen zijn te verdoezelen met reinigen. Diepe krassen zullen weggeschuurd of zelfs gerepareerd moeten worden.

Heeft u deuken in uw vloer? Deuken kunnen alleen verholpen worden door de vloer te schuren.

Wenst u een andere afwerking? Dan moet de toplaag verwijderd worden, dit kan alleen met schuren.

Professioneel schuren van uw houten vloer

Wanneer uw houten vloer flink beschadigd is of er sprake is van kleurverschillen, is het in veel gevallen noodzakelijk om de houten vloer te schuren. Het schuren van uw vloer is een intensieve klus waarbij de bovenste afwerkingslaag (olie, hout, wax) wordt weggeschuurd, ook wordt er een zeer dun laagje hout van zo’n 1 tot 2 mm weggeschuurd.

Het vraagt de kundigheid van een ervaren vakman om tot een strak en egaal resultaat te komen. Bij Hoekstra Vloeren kunt u hier natuurlijk op rekenen. Bij het schuren van uw vloer maken wij gebruik van moderne schuurmachines die stofvrij werken en zorgen voor een strak resultaat.

Een massief houten vloer kan door zijn dikte keer op keer geschuurd worden, maar ook een lamelparket kan zo’n 4 tot 5 keer geschuurd worden. Fineerparket kan niet geschuurd worden, enkel gereinigd. Afhankelijk van hoe intensief uw vloer gebruikt wordt, dient u deze eens in de 8 tot 15 jaar te laten schuren.

Na het schuren van de houten vloer of parket is het hout weer een schone lei die opnieuw afgewerkt kan worden. Dit is nodig om de vloer te beschermen tegen vocht en vuil. U kunt kiezen om de vloer op dezelfde manier te laten afwerken, of u kunst kiezen voor een nieuwe uitstraling. U kunt de vloer laten lakken, waxen of oliën, of kies voor een verouderde uitstraling door de vloer te laten roken.

Ervaren in het reinigen en schuren van houten vloeren

Bij Hoekstra Vloeren hebben wij jarenlange ervaring in het reinigen, schuren en afwerken van houten vloeren. Wij werken met de beste materialen en apparatuur om uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw vloer? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan graag voor u klaar om uw vloer te laten stralen!