Wat is parket?

Een parketvloer is een echt houten vloer waarmee u vele kanten op kunt! Parketvloeren worden op bepaalde manieren verwerkt waardoor er veel legwijzen mogelijk zijn, ze geschikt kunnen zijn voor vloerverwarming en/of vochtige ruimtes.

Verschillende soorten parketvloer die u kunt kopen bij Hoekstra Vloeren

  • Klassiek parket
  • Lamelparket
  • Fineerparket

Klassieke parketvloer

Een klassieke parketvloer komt het dichtst in de buurt van een massief houten vloer. Voor een klassiek parketvloer gebruiken we namelijk dikke planken die meerdere keren geschuurd kunnen worden en daarmee tot wel 100 jaar meegaan. Een klassieke parketvloer is daarmee extreem duurzaam.

Een klassieke parketvloer wordt bevestigd op een tussenvloer die op de ondergrond wordt gelijmd. Hierdoor is een parketvloer een stuk stiller dan een houten vloer en minder onderhevig aan werking dan een massief houten vloer.

Bij een klassieke parketvloer heeft u uiteraard vele mogelijkheden in houtsoorten, legwijze en afwerking. In onze showroom kunt u zich laten inspireren!

Lamelparket

Lamelparket is, zoals de naam al doet vermoeden, opgebouwd uit meerdere lagen. De lamelparketplanken zijn opgebouwd uit één of meerdere onderlagen van bijvoorbeeld vuren of berkenhout, met daarop een toplaag van kwaliteitshout zoals eiken van 2,5 tot 8mm dik.

Lamelparket is ontwikkeld om de werking van hout tegen te gaan. Bovendien heeft het zeer goede geluidsdemping. Daarbij is het ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en voor ruimtes met vloerverwarming.

Doordat de toplaag van hoge kwaliteit is, kan lamelparket in verschillende afwerkingen geleverd worden, zoals geolied of als verouderde vloer. De planken zijn voorzien van een mes en groef, waardoor het vlot gelegd kan worden.

Lamelparket is net zoals klassiek parket, leverbaar in veel verschillende soorten hout. Ook kan het gelegd worden in verschillende patronen.

Fineerparket

Fineerparket is een budgetvriendelijke manier op een echt houten vloer te laten leggen. Een fineerplank is net zoals lamelparket opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor dit type vloer niet-tot-nauwelijks aan werking onderhevig is, optimaal geschikt voor vloerverwarming en zeer geluiddempend is.

Een vloer van fineerparket is bovendien erg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch doordat het is voorzien van een zevenvoudige toplaag die de planken zeer duurzaam maakt. Net zoals andere types parketvloer is fineerparket verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kan het op vele manieren gelegd worden.

De toplaag van fineerparket is maximaal 1 mm dik. Dit zorgt voor de vriendelijke prijs, maar zorgt er wel voor dat dit type vloer niet geschuurd kan worden en niet geschikt is voor vochtige ruimtes. Wel kan de vloer opnieuw gelakt, gewaxt of geolied worden om de vloer te verfraaien.

Wilt u misschien een parketvloer kopen?

Mogelijkheden met parket

Met een houten parketvloer kunt u alle kanten op! De meerdere lagen zorgen voor een stabiele vloer die op vele verschillende manieren gelegd kan worden.

Parket is beschikbaar in vele verschillende houtsoorten en afwerkingen, zodat er altijd wel een vloer is die perfect past bij uw woning, interieur en smaak.

Hoekstra Vloeren: uw expert

Al meer dan 20 jaar is Hoekstra Vloeren uw expert op het gebied van houten vloeren. In onze showroom in Lemmer kunnen wij u de mogelijkheden van parketvloeren laten zien en samen met u de vloer uitzoeken die perfect bij u past.

Met ons team van vloerspecialisten zorgen we dat elk project wat wij in handen krijgen, een perfect uitgevoerde houten vloer als resultaat heeft. Ook nadat uw houten vloer is gelegd blijven we voor u klaar staan voor onderhoud en eventueel restoratie van uw vloer.