Regelmatig onderhoud van wasvloeren

Naast regelmatig vegen en/of stofzuigen, draagt ook regelmatig dweilen van een wasvloer bij aan het behouden van een mooie uitstraling. Voor het dweilen van een wasvloer is het belangrijk dat de dweil goed uitgewrongen is om kromtrekken door het water te voorkomen. Gebruik speciaal schoonmaakmiddel voor houten vloeren met hardwas. Deze schoonmaakmiddelen bevatten oliën en vetten die in het hout trekken. Daarom is het belangrijk dat de vloer goed droogt voordat deze weer belopen wordt.

Hardwas is wel slijtvast, maar niet krasvast. Bescherm daarom uw vloer door viltjes onder stoelpoten en andere meubels te plaatsen.

Periodiek onderhoud van uw wasvloer

Een wasvloer kan het beste onderhouden worden met onderhoudswas. Door de was zal de vloer langzaam er steeds voller uitzien, waardoor na verloop van tijd deze een prachtige warme uitstraling krijgt.

We raden aan om dit ongeveer jaarlijks te doen. Looppaden en schuifplekken van stoelen kunnen eerder slijten, deze zou u daarom vaker kunnen behandelen om te zorgen dat de waslaag mooi egaal blijft. Na het aanbrengen is het belangrijk om de was goed uit te poetsen om zo strepen in de was te voorkomen

Als de vloer smerig oogt, kan eerst een intensiefreiniger worden gebruikt op de vloer, voordat u de vloer voorziet van een nieuwe laag was.

Vlekken verwijderen uit wasvloeren

Om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden, is het natuurlijk zaak om gemorst voedsel zo snel mogelijk op te ruimen. Toch kan het voorkomen dat u hardnekkige vlekken in de was krijgt. Gelukkig is één van de eigenschappen van een wasvloer dat vlekken relatief makkelijk weg te poetsen zijn! Met een fijne staakwolspons kunt u de was lichtjes opschuren en de vlek verwijderen. Breng hierna een beetje onderhoudswas aan op het opgeschuurde deel voor een egaal resultaat.

Is de vloer zwaar vervuild of zijn er door de jaren heen grote krassen ontstaan die niet meer verdwijnen met een onderhoudsbeurt? Dan kunt u er ook voor kiezen om de vloer te laten schuren en te laten voorzien van een nieuwe afwerking. U kunt dan kiezen voor dezelfde afwerking die u had, of iets compleet anders voor een nieuwe uitstraling van uw vloer