Ervaring en expertise in waterschade herstellen

Onze expertise in het herstellen van waterschade aan houten vloeren en parket is in meer dan 25 jaar opgebouwd. We hebben al vele vloeren weer tot leven gebracht en weten precies wat er nodig is om jouw vloer te herstellen.

Mocht er nog sprake van zijn van een lekkage aan bijvoorbeeld het dak, dan is het natuurlijk stap 1 om deze bron aan te pakken. Wanneer dit verholpen is, komen wij in actie om de waterschade aan je laminaat of houten vloer te herstellen.

In eerste instantie zullen we proberen om de bestaande planken te redden en weer in originele staat te herstellen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen we uit onze catalogus de planken zoeken die het beste aansluiten op de vloer. Door de vloer en de nieuwe planken met uiterste precisie te behandelen met schuren, lakken, waxen of oliën, kunnen we de nieuwe planken naadloos op de bestaande vloer laten aan aansluiten.

Het herstellen van waterschade aan je vloer is een precies proces, maar met onze hulp wordt het een zorgeloze ervaring. Hierdoor kun je snel weer genieten van een prachtige houten vloer.

Onze toptip: vraag ook je verzekering!

Een houten vloer is een kostbaar goed, en herstel is natuurlijk ook niet gratis. Controleer daarom altijd bij je inboedelverzekering of opstalverzekering of de schade gedekt is.

Wist je dat een vloer die los ligt (zoals een zwevende laminaatvloer) onder de inboedelverzekering valt, maar een vloer die vastgenageld of verlijmd is, onder de opstalverzekering valt? Omdat deze twee verzekeringen zo dicht op elkaar zitten en op hetzelfde moment worden afgesloten, hebben de meeste mensen dit bij één aanbieder verzekerd. Dus vaak hoef je maar één partij te benaderen.

Waterschade aan je houten vloer kan op verschillende manieren ontstaan: een lekkend dak, gesprongen leiding, kapotte wasmachine of overgelopen wasbak bijvoorbeeld. Maar denk ook aan blusschade na een brand of een openstaand raam in een flinke regenbui. Over het algemeen wordt de schade gedekt als deze onvoorzien is en niet het gevolg van achterstallig onderhoud. De gevolgschade van achterstallig onderhoud is vaak dan wel weer gedekt. Om even een voorbeeld te geven: als je dak lekt omdat de dakgoot langdurig verstopt is en daardoor je vloer kromtrekt, is de reparatie aan het dak niet gedekt, maar reparatie van de vloer wel.

Een ingewikkeld verhaal, en bovendien niet bij elke verzekeraar/polis hetzelfde. Onze tip is dus: altijd bellen! Je weet maar nooit of je de herstelkosten terug kunt krijgen.

Hoekstra ontzorgt jou bij het herstel van waterschade aan je vloer

Bij Hoekstra Vloeren begrijpen we dat een houten vloer een dierbaar onderdeel is van je woning dat bijdraagt aan de sfeer, waarde en het comfort van je thuis.

Op de foto’s op deze pagina is een houten vloer te zien waarbij wij waterschade hersteld hebben. Niets meer van te zien, al zeggen we het zelf!

Voel je vrij om contact met ons op te nemen of een vrijblijvende offerte aan te vragen. Samen zorgen we ervoor dat jouw vloer weer als nieuw wordt!