Uw geoliede houten vloer schoonmaken

Het zo lang mogelijk behouden van de prachtige uitstraling van uw geoliede houten vloer, begint met het juiste dagelijkse onderhoud. Een geoliede houten vloer kenmerkt zich door de natuurlijke uitstraling die wordt verkregen doordat de olie het hout als het ware “open” laat. Hierdoor is een geoliede vloer minder beschermd dan een vloer die afgewerkt is met was of lak. Wél zijn krasjes minder zichtbaar door deze natuurlijk structuur. 

Regulier schoonmaken van uw geoliede houten vloer

Voor het dagelijks schoonmaken van uw geoliede vloer is het belangrijk vooral niet te vaak vochtig schoon te maken (dweilen), omdat het vocht in de poriën van het hout kan trekken. Hierdoor kan er sneller verwering van het hout ontstaan.

Geoliede vloeren kunnen het beste regelmatig met onderhoudsolie verzorgd worden. Doordat de meeste vloeren tegenwoordig met kleurolie afgewerkt worden, is ons advies om de onderhoudsolie in dezelfde kleur te kopen als uw vloer om verkleuring tegen te gaan.

Schoonmaken van vlekken in uw geoliede houten vloer

Gemorste Vloeistoffen: Snel handelen is hier de sleutel. Dep gemorste vloeistoffen direct met een droge doek om absorptie te minimaliseren. Gebruik daarna een vochtige doek met een milde, houtvriendelijke zeep om het gebied te reinigen. Vermijd overmatig vocht om het hout te beschermen.

Kleine Krassen: Voor kleine krassen kun je een houten vloerpolish met olie gebruiken. Breng het product aan op een zachte doek en wrijf voorzichtig over de kras om de olie in het hout te laten trekken en de kras minder opvallend te maken.

Diepere Beschadigingen: Voor diepere krassen en beschadigingen is het aanbevolen om een houten vloerhersteller te gebruiken. Deze producten kunnen beschadigde delen opvullen en opnieuw oliën voor een uniform uiterlijk.

Heeft uw vloer door de jaren heen toch permanente vlekken en meerdere beschadigingen opgelopen? Onze experts kunnen uw vloer schuren en opnieuw in de was zetten zodat deze weer zo goed als nieuw is!