Stap voor stap naar een nieuwe vloer

Wat is een bourgogne vloer?

Een bourgogne vloer is een type eikenhouten vloer dat bekend staat om zijn duurzaamheid en de warme, natuurlijke uitstraling. Ook typerend voor de bourgogne vloer zijn de brede planken die een rustige uitstraling geven in uw woning. De planken wordt verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer die op de ondervloer wordt gelijmd. Dit zorgt dat een bougogne vloer niet verhuisbaar is, vandaar dat in deze situatie aanhelen ook een prachtige optie is.

Deze vloeren zijn vernoemd naar de Franse Bourgogne-streek, waaruit het eikenhout oorspronkelijk werd gehaald. De rijke geschiedenis en kwaliteit van het hout maken deze vloeren tot een populaire keuze voor wie op zoek is naar een vloer met karakter.

 

Voordelen van een bourgogne vloer

  • Duurzaamheid: Eikenhout staat bekend om zijn stevigheid en gaat jarenlang mee.
  • Uitstraling: De natuurlijke patronen en kleuren van het hout brengen warmte en sfeer in elke ruimte.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor diverse interieurstijlen, van klassiek tot modern.
  • Onderhoud: Met de juiste behandeling is een bourgogne vloer eenvoudig te onderhouden.

Het project: Aanhelen met precisie

Voor een recent project werden we benaderd om een bestaande bourgogne vloer aan te helen. Het doel was om het nieuwe gedeelte van de vloer naadloos te laten aansluiten op het bestaande, zodat er geen verschil zichtbaar zou zijn. Dit vereiste een nauwkeurige aanpak en diepgaande kennis van het materiaal.

Onze aanpak

  1. Selectie van het hout: We hebben zorgvuldig nieuw eikenhout geselecteerd dat qua kleur en patroon overeenkwam met de bestaande vloer.
  2. Leggen van de nieuwe planken: Met precisie hebben we de nieuwe planken gelegd, waarbij we rekening hielden met de richting en het patroon van de bestaande vloer.
  3. Schuren: De gehele vloer is geschuurd om een gelijkmatig oppervlak te creëren.
  4. Lakken: Tot slot is de vloer behandeld met een hoogwaardige lak, die de vloer beschermt en zorgt voor een uniforme uitstraling.

Het resultaat is een vloer waarbij het nieuwe deel niet te onderscheiden is van het bestaande. Dit project is een toonbeeld van ons vakmanschap en onze toewijding aan kwaliteit.

Ook interesse in een bourgogne vloer of aanhelen?

Bent u op zoek naar een specialist die uw bourgogne vloer kan aanhelen of heeft u plannen voor een nieuwe houten vloer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw vloer weer straalt als nooit tevoren.

Als vloerenspecialist gaan wij geen uitdaging uit de weg.

Bekijk de mogelijkheden in parket, pvc en tapijt.