Houten vloer leggen

Tapis vloer leggen

De meest traditionele parketvloer. Tapis betekent in het Frans "Tapijt". Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke soort, wordt als laag van 6 à 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar in 90 en 120 mm) als een soort "tapijt" op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Bourgogne vloer leggen

De Bourgogne is een brede delen vloer van ca. 9 mm met of zonder vellingkant (groef) die net als Tapis wordt verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Voor ieder huis en elke smaak is er een variatie voor handen die uitstekend in het interieur past. Zowel de uitstraling als het gebruiksgemak is bij deze massief houten parketvloer superieur.

Equi vloeren leggen

Parketfabriek Lieverdink ontwikkelde het bijzondere Equi als perfecte aanvulling op het bestaande Tapis assortiment. Equi wordt vervaardigd uit de beste houtselecties en wordt geleverd in massieve onbehandelde deeltjes van 10 of 13,5 mm dik met een breedte van 71 mm of 85 mm. Het grote verschil met Tapis is de mes- en groef verbinding die direct een zeer vlakke vloer oplevert.

Mozaïek vloer leggen

Hoogwaardig en slijtvast mozaïekparket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Mozaïekparket is echter ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Mozaïekparket is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht haaks op elkaar staande blokjes. Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm.

Kops Hout

Het sterke Kops hout staat, mede dankzij de bij architecten gewekte interesse, weer volop in de belangstelling. Vroeger werd Kops hout vervaardigd uit grenen, vuren of eiken. Tegenwoordig zijn er echter meer houtsoorten verkrijgbaar. Kops houten vloeren behoren tot de sterkste houten parketvloeren. Door de zaagwijze krijgt kops hout een hogere weerstand tegen druk. Het is dan ook veel harder dan over de lengte gezaagde parketdelen en daarom in het bijzonder geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast werkt Kops hout geluidsisolerend. Geluidstrillingen kunnen beter worden geabsorbeerd in de houtvezels. Wie over royale ruimten beschikt, zal daardoor merken dat een veel betere akoestiek ontstaat.

Tapispixels (Woodblocks)

Tapispixels is de nieuwe generatie "kops hout". 
Door blokjes van 30 x 30 mm tapis 6,2 mm dik in dezelfde houtsoort kruislings te leggen krijg je een zogenaamd "kops hout" effect. 
De Tapispixels worden voorzien van een speciale transparante folie die op de bovenkant van het paneel wordt geplakt en na het schuren weer verdwijnt.

Neem hier contact op